RTL-Z te gast bij New Motion

30 december 2013

Direct naar het item in 'Zo kan het ook', klik hier.

De volledige uitzending van 'Zo kan het ook' afl. 7 bekijken, klik hier

Met het programma ‘Zo kan het ook’, laat RTL-Z ondernemers aan het wordt om te vertellen over duurzame producten of diensten. 

In aflevering 7 werd stilgestaan bij de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid met betrekking tot productontwerp en verpakkingen. Hiervoor heeft het productiebedrijf van RTL-Z onderzoek gedaan op de Empackbeurs in Den Bosch.

New Motion was op deze beurs vertegenwoordigd met haar Standaard Transporteurlijn en een Rollertopconveyor.

Op 1 van de transporteurs was een desinfectie unit geplaatst. Het blauwe licht dat deze unit produceert heeft RTL en New Motion bij elkaar gebracht, met als resultaat dat dinsdag 2 december 2013 een filmploeg opnames heeft gemaakt.

 

In het 2 minuten durende item staat de Uv-C desinfectietunnel centraal.

In deze tunnel worden oppervlaktes van producten middels een elektromagnetische straling gedesinfecteerd.

Het DNA van bacteriën, virussen en schimmels wordt door de kortgolvige Uv-C straal beschadigd, zodat kolonievorming wordt voorkomen.

Toepassinggebieden zijn o.a.; vleesindustrie, productie van salades en dagverse maaltijden, highcare area’s, plantenveredelingbranche, etc.

 

Het duurzame karakter van deze methode is dat er geen chemicaliën benodigd zijn. Er worden dan ook geen afvalstoffen geproduceerd.

Uv-C is een schone en veilige methode zonder belasting voor de werknemers of hun omgeving.

De operator hoeft ook geen rekening te houden met mengverhoudingen of bijvullen, dus er is een constante kwaliteit.

Na 8 á 10.000 uur neemt de kracht van de lampen af en kunnen ze worden ingeleverd bij een inzamelpunt voor fluorescentielampen.

 

Geweldig om te zien was ook de regionale samenwerking.

Zo heeft Tafel Thuis/ Plat de Zélande haar productie locatie ter beschikking gesteld en heeft Anita van Oostrom van www.made-in-zeeland.com een mooi intro verzorgd. 

 

 

 

hJvRa4gtE4I
 
 
Terug naar het overzicht